İstanbul’un tek bağcılık ve şarapçılık firması İris Şarapçılık’a ait Eco Cert sertifikalı organik bağlarımız, Silivri’de 650 dönümlük arazi üzerinde yer alır. Arazinin 165 dönümünde yüksek terbiye sistemiyle organik bağcılık yapılmakta ve dünyaca ünlü, yüksek kaliteli ve aranılan yegâne şaraplık üzümler yetiştirilmektedir. Kalan arazimizde de organik meyve üretimi gerçekleştirilmektedir. Şaraplarımız, uzman Türk ve Fransız önologların ve mühendislerin kontrolü altında, sadece kendi bağımızda yetişen organik üzümlerden üretilir ve bağında Şato stilinde şişelenir. Böylece üzümün üretim kriterleri ve kalitesi kontrolümüz altında tutulmaktadır.
Organik bağlarımızın yetiştirilmesine 2000-2004 yıllarında Fransız Charante firmasından 6 çeşit asil asma fidesi getirerek başladık. Bugünse, 50 dönüm Cabernet Sauvignon, 40 dönüm Merlot, 30 dönüm Sauvignon Blanc, 25 dönüm Syrah , 10 dönüm Chardonnay ve 10 dönüm Riesling çeşitleri yetiştiriyor ve özenle şaraba işliyoruz.
Bağlarımızda kordon terbiye sistemi uygulamaktayız. Bu sistemle, 2. budama ve salkım seyreltmesiyle üzüm miktarını az tutup; hektar başına 4000 asma dikerek bitkilerin su ve güneş ışığı için birbirleri ile rekabet etmesini sağlarız ve böylece şarabımızın kalitesini artırmaktayız.